Salade met Gamba’s, Serranoham en gegrilde asperges

It’s salad time! En niet zomaar een salade, maar eentje waar je U tegen zegt. Want salades hoeven namelijk helemaal niet saai of eentonig te zijn, je kan er juist super veel mee variëren. En salades zijn een ideaal gerecht voor een mooie lente of zomerdag (of gewoon als het buiten 3 graden is en regent). Ik ben heel benieuwd wat jij van deze salade vindt! Laat het me vooral weten!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 1 pakje (40 gram) serrano ham
– 150 gram Gamba’s (ongeveer 12 stuks)
– 6 groene asperges
– 150 gram gemengde sla
– 1/3e komkommer
– handje snoeptomaatjes
– 20 gram Parmezaanse kaassnippers
– 2 eetlepels friteslijn
– 2 theelepels truffelmayonaise
– 1 theelepel olijfolie
– Peper, zout en knoflookpoeder

Hoe maak je het?
1. Snijd de uiteindes van de asperges eraf (onderkant) en maak ze even schoon. Snijd de asperges vervolgens in 2-3 stukken.
2. Verhit een grillpan en doe de asperges in de pan. Grill ze 4-5 minuten tot er goudbruine grilllijntjes op de asperges zitten. Schud de pan tussendoor goed, zodat de asperges niet aanbranden! Haal de asperges uit de pan en leg ze op een bord. Doe er zout en peper op naar smaak en laat het even staan.
3. Doe de gamba’s in een kom en voeg hier de olijfolie aan toe. Roer het even door elkaar zodat de meeste gamba’s onder de olie zitten. Breng het vervolgens op smaak met de knoflookpoeder, peper en zout.
4. Verhit nu dezelfde grillpan nog een keertje en grill de gamba’s 2-3 minuten per kant tot ze gaar zijn. Als ze gaar zijn doe je ze in een schoon kommetje.
5. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de snoeptomaatjes.
6. Doe de friteslijn met de truffelmayonaise en roer het goed door elkaar. Voeg nu een eetlepel water toe en roer het nogmaals goed door elkaar. Je sausje wordt nu dunner en krijgt de consistentie van een dressing.
6. Het is tijd om je salade te bouwen! Whiiehooe! Neem twee borden en verdeel de gemengde sla over de borden. Verdeel de tomaatjes en komkommer over de sla. Dit doe je ook met de plakjes serrano ham en de gegrilde groene asperges. De gamba’s verdeel je ook mooi over de borden. Ten slotte strooi je de parmezaanse kaas snippers over de salade én sprinkel je de dressing met een theelepeltje over de salades. That’s it!

Voedingswaarden per salade:
307 calorieën
16 gram vet
12 gram koolhydraten (waarvan 5 gram vezels)
26 gram eiwitten

Geef een reactie