Sinterklaas Speculaas Cake

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje…. Het is vandaag pakjesavond! Een avond vol gezelligheid, cadeautjes, pepernoten, speculaasbrokken en chocoladeletters. En als je vandaag nog even tijd hebt tussen al het inpakken en dichten door, kan je misschien deze Speculaas Cake ook op tafel zetten vanavond! Een heerlijke gezonde cake, perfect voor bij Sinterklaas!

Wat heb je nodig?
– 240 gram cannellini bonen (1 groot blik, uitgelekt)
– 100 gram medjool dadels
– 2 eieren
– 2 scoops (60 gram) eiwitpoeder (vanille)
– 15 gram amandelschaafsel
– 100 mL plantaardige melk
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 theelepels stevia (optioneel)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannellini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens de bonen en de eieren in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, kaneel, koek- en speculaaskruiden, plantaardige melk, bakpoeder en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Roer 3/4e van het amandelschaafsel door het beslag. De rest bewaar je even.
7. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik en verdeel ten slotte de rest van het amandelschaafsel over je cake.
8. Bak je cake ongeveer 35-40 minuten op 180 graden Celsius.  Check na 35 minuten even met een satéprikker of ie klaar is!  That’s it! Een heerlijke gezonde Speculaas Cake voor Sinterklaas (of gewoon voor altijd)!

Voedingswaarden per portie (bij 12 plakken):
81 calorieën
2,1 gram vet
8,1 gram koolhydraten (waarvan 2,2 gram vezels)
6,2 gram eiwitten

Geef een reactie