Sperziebonenfrietjes

Dit recept voor frietjes is een gezonde versie voor fastfood! Je komt zo gemakkelijk aan je dagelijkse portie groentes en vitamientjes. Daarnaast je het een handige manier om je kinderen meer groentes te laten eten, maar eigenlijk vinden we ze stiekem zelf nog het lekkerst…

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 400 gram sperziebonen
– 2 eetlepels boekweitmeel/volkorenmeel/gewone bloem
– 2 eetlepels (volkoren) paneermeel
– 2 eetlepels olijfolie
– Peper & zout
– Italiaanse kruiden

Foto 02-10-15 17 37 42
Sperziebonenfrietjes met een stukje zalm.

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Snijd de uiteinden van de sperziebonen, spoel ze af en dep ze daarna goed droog.
3. Stop alle sperziebonen in een schaal samen met het boekweitmeel. Zorg dat alle boontjes bedenkt zijn met een laagje meel.
4. Sprinkel de olijfolie over de boontjes en zorg weer dat alles bedekt is met olijfolie. Herhaal dit ook met de paneermeel. Voeg een snufje peper, zout en Italiaanse kruiden toe en hussel alles door elkaar.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
6. Verspreid de sperziebonenfrietjes over de bakplaat en bak ze  tot ze een goudbruin korstje krijgen (ongeveer 20-30 minuten op 175 graden Celsius). Zet de oven de laatste 5 minuten op de grill stand zodat de frietjes lekker knapperig worden. Haal ze daarna uit de oven.

Voedingswaarden per portie (bij twee personen):
231 calorieën
11 gram vet
21 gram koolhydraten (waarvan 10 gram vezels)
6 gram eiwitten

Foto 12-06-15 20 27 55
Net uit de oven.
Voordat ze de oven in gaan.
Voordat ze de oven in gaan.

0 thoughts

Geef een reactie