Sticky Paddestoelen

Laatst maakte ik een lekkere poké bowl met allerlei producten die in de bak lagen met producten die bijna over de datum gingen, waaronder ook een grote bak met kastagnechampignons. Daar ging ik mee aan het experimenteren met dit lekkere recept als resultaat!

Wat heb je nodig (voor twee personen)?
– 400 gram kastagnechampignons
– 1 teentje knoflook
– 2 cm gember
– 2 eetlepels tarwebloem
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepel water
– 1 eetlepel zonnebloemolie

Hoe maak je het?
1. Snijd de champignons in kwarten. Rasp de gember en snijd of pers de knoflook fijn.
2. Doe de champignons in een grote kom en voeg de tarwebloem toe. Meng goed door elkaar en zorg dat alle champignons bedenk zijn met de bloem.
3. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan (wok- of hapjespan). Doe de champignons in de pan en bak ongeveer 4 á 5 minuten op een middelhoog vuur.
4. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog twee minuten door.
5. Voeg de bruine suiker toe tot het gesmolten is.
6. Blus af met de sojasaus en het water. Roer het geheel tot het sausje wat ingedikt is. That’s it.

Lekker in de poké bowl of bijvoorbeeld met noodels en kip/vlees/vega!

Geef een reactie