Stracciatella Havermoutbrood

Havermout… Je kunt er echt alle kanten mee op, van overnight oats tot pannenkoeken, van hartige recepten tot zoete baksels. Dit recept voor een stracciatella havermoutbrood zal de zoete trek stillen.  De havermout zorgt voor een lang verzadigd gevoel zodat je er weer even tegenaan kunt. Lekker voor bij het kerstontbijt, als tussendoortje of pre-/postworkout snack!

Wat heb je nodig?
– 75 gram havermout
– 50 gram kokosmeel
– 50 gram amandelmeel
– 2 scoops eiwitpoeder
– 2 eieren
– 20 gram pure chocolade (minimaal 75%)
– 30 gram cacao nibs
– 200 mL ongezoete amandelmelk
* Heb je geen eiwitpoeder? Gebruik dan 60 gram extra amandel- of kokosmeel

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Mix de havermout met een meelsoort naar keuze (havermeel, kokosmeel of amandelmeel), de eieren, de ongezoete amandelmelk , de stevia en de kaneel met een handmixer tot een ‘glad’ beslag. Door de havermout zal het niet helemaal glad worden!
3. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag samen met 25 gram van de cacao nibs (de andere 5 gram strooi je over de cake voordat hij de oven in gaat.).
4. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray het in met wat bakspray.
5. Stop het beslag in het cakeblik, strooi de rest van de cacao nibs eroverheen en bak je havermoutbrood ongeveer 60 minuten op 200 graden Celsius. Check zelf even met een satéprikker of hij gaar is, tijden kunnen verschillen.
6. Haal het brood uit de oven als hij gaar is. Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Ik haal ongeveer 14 porties (= 1 snee) uit dit recept.

Voedingswaarden per snee/plak (bij 14 porties):
101 calorieën
6 gram vet
5.7 gram koolhydraten (waarvan 2.7 gram vezels)
6 gram eiwitten.

Geef een reactie