Sushi Bowl

I LOOOOOOOVE SUSHI! Maar echt, nomnommmm! Ik eet het alleen veel te weinig. Zelf maken is leuk om te doen, maar neemt nogal wat tijd in beslag.. En om nou elke week uiteten te gaan daar wordt m’n portemonnee  niet echt heel blij van.  Gelukkig heb ik hier een oplossing voor gevonden; deze Sushi Bowl! Ik heb het natuurlijk niet uitgevonden, want sushi bowls zijn helemaal hot de laatste jaren. Maar toch wilde ik dit receptje graag met jullie delen.

Dit receptje is makkelijk om te maken, lekker & een stuk gezonder dan een avondje all you can eat sushi. Toch heb je wel de lekkere smaak van sushi + een boel eiwitten & vitamines! Win-win!

Wat heb je nodig?
– 40 gram (sushi)rijst
– 1/2 avocado
– 1 blikje tonijn op waterbasis
– 1/2 rode ui
– 100 gram sojabonen
– 100 gram ijsbergsla
– 100 gram komkommer
– 1/2  nori vel
– 1 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels friteslijn
– 1 theelepel chilisaus
– 1 eetlepel sojasaus

Hoe maak je het?
1. Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Na het koken doe je de rijstazijn bij de rijst en roer je het goed door elkaar. Laat de rijst nu afkoelen.
2. Doe 2 eetlepels friteslijn, 1 eetlepel sojasaus en een theelepel chilisaus in een bakje en roer het goed door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en doe deze bij de saus. Mix het goed door elkaar en laat het even staan.
3. Snijd de ui fijn en de komkommer en avocado in stukjes.
4. Now it’s time to build a Sushi Bowl. Neem een grote kom. Leg op de bodem de ijsbergsla. Hier overheen doe je de sushirijst. Verdeel nu de ui, komkommer, avocado, sojabonen en tonijn over de sushirijst zoals op de foto. Versnipper het norivel en verdeel dit over je Sushi Bowl. Klaaaaar!!

 

Super easy, lekker & gezonder dan normale sushi! Het ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Voedingswaarden per portie:
497 calorieën
4,2 gram vet
63 gram koolhydraten (waarvan 4,2 gram vezels)
42,8 gram eiwitten

Geef een reactie