Verse vijgen, het is weer het seizoen voor deze zoete schatjes! Naast dat verse vijgen erg lekker zoet zijn, bevatten ze ook veel vezels, vitamine A & B en mineralen zoals calcium, koper, kalium, ijzer en selenium. Deze mineralen zijn goed voor je botten, hart en bloedvaten. Hoog tijd dus voor een receptje met verse vijgen!
Dit vijgentaartje is lekker als tussendoortje, ontbijt of bij de koffie! En met maar 100 calorieën per 1/4 deel (maar wel 11 gram eiwitten en 5 gram vezels) een verantwoorde snack! Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 4 grote stukken)?
– 1 blikje (125 gram) cannellini bonen
– 3 eiwitten
– 30 gram eiwitpoeder
– 20 gram kokosmeel
– 2 verse vijgen
– 100 mL (ongezoete) amandelmelk
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– Stevia (naar eigen smaak)
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de cannellini bonen samen met de eiwitten in een keukenmachine of blender en mix tot je een glad mengsel hebt.
3. Voeg de eiwitpoeder, het kokosmeel, 2 theelepels kaneel, bakpoeder, de amandelmelk en (eventueel) stevia toe. Mix het goed door elkaar tot een glad beslag.
4. Bekleed een bakvorm (diameter 18cm) met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
5. Doe het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel over de bodem.
6. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel deze over het beslag. Leg ze erop en druk ze een beetje aan.
8. Bak je vijgentaartje ongeveer 30-40 minuten op 180 graden Celsius. Check na 30 minuten even met een satéprikker of hij al gaar is, de baktijd kan namelijk per oven verschillen. Als hij gaar is haal je het taartje uit de oven en laat je hem even afkoelen. Snijd hem in 4 grote stukken en aanvallen maar! Enjoy!
Voedingswaarden per portie (bij 4 grote stukken):
104 calorieën
1,4 gram vet
9,1 gram koolhydraten (waarvan 5 gram vezels)
11,1 gram eiwitten