Dit vis receptje uit de oven is een lekker gerechtje, niet moeilijk om te maken en ook nog een super gezond! Verse groentes zorgen voor je dagelijkse portie vitamines & mineralen, olijfolie bevat gezonde vetten en kabeljauw is een mooi mager stukje vis vol met eiwitten! Daarnaast ziet er het ook nog eens leuk uit zo’n pakketje op je bord!
Serveer dit vispakketje met bijvoorbeeld zoete aardappel(frietjes) of zilvervliesrijst en je hebt een prima uitgebalanceerd diner of lunch! Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
– 4 stukjes kabeljauwfilet (ongeveer 125 gram per stuk)
– 1 courgette
– 1/2 bakje champignons
– 1 puntpaprika
– 100 gram cherrytomaatjes
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– Peper & zout
– Aluminiumfolie
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de courgette, champignons en puntpaprika in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en doe alles in een grote kom. Pel een teentje knoflook en snijd deze heel fijn. Voeg dit toe aan de groente.
3. Verdeel 1 eetlepel olijfolie en de Italiaans kruiden over de groentes. Mix alles door elkaar zodat alle groente een laagje olijfolie en kruiden over zich hebben. Breng het geheel verder op smaak met peper & zout.
4. Scheur vier stukken aluminiumfolie af van ongeveer 20 bij 20 cm. Leg op elk stuk aluminiumfolie een stukje vis en bestrooi dit met een beetje peper & zout.
5. Verdeel de groentes nu over de vis. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg elk pakketje op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Schuif je vispakketjes nu in de oven voor ongeveer 20-30 minuten op 180 graden Celsius. Check na 15 à 20 minuten even of de vis gaar is, elke oven is anders dus de tijden kunnen verschillen! Is de vis gaar? Haal dan de pakketjes uit de oven en serveer ze met bijvoorbeeld zilvervliesrijst of zoete aardappelfrietjes!
Voedingswaarden per portie (alleen het vispakketje):
144 calorieën
4 gram vet
5 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
23 gram eiwitten