Zadencrackers van Opa en Oma

Zoals ik in mijn vorige recept al schreef bakken mijn opa en oma er wat af! Zo maken ze ook elke week deze super lekkere, zelfgemaakte zadencrackers! Deze crackers zijn relatief klein, maar vullen erg goed en zijn bovenal super lekker.. Ze bevatten veel gezonde vetten (door alle zaden, pitten en noten), en weinig koolhydraten. Ze zijn erg lekker om te eten zonder iets erop, maar met een beetje jam, oude kaas of geitenkaas zijn ze nog een stukje lekkerder. Nomnom!! Ben je al nieuwsgierig geworden? Laten we dan beginnen met het recept voor Zadencrackers van Opa en Oma!

Wat heb je nodig (24 crackers)?:
– 75 gram pompoenpitten
– 75 gram zonnebloempitten
– 35 gram lijnzaad
– 35 gram sesamzaad
– 50 gram amandelmeel
– handje vol amandelen (fijn gehakt)
–  1 ei
– 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
– snufje zout (optioneel)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
2. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom (pompoenputten, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, amandelmeel, amandelen en zout) en meng het met een lepel door elkaar.
3. Doe nu het ei en de kokosolie bij de noten en zaden en ‘kneed’ het goed door elkaar.
4. Leg bakpapier over je bakplaat (25 cm).
5. Verdeel het mengsel over de bakplaat en maak het met je vingers of de bolle kant van een lepel plat.
6. Snijd nu met een mes alvast 24 stukjes uit, dan is het nadien makkelijker om de crackers te breken.
7. Schuif de plaat in de oven voor 30-40 minuten op 160 graden. Check na 25 minuten al even of de crackers al hard zijn geworden en niet aanbranden, de ene oven is de andere niet! Wanneer de crackers hard zijn geworden en een mooie lichtbruine kleur hebben gekregen zijn ze klaar! Haal ze uit de oven en laat ze een tijd afkoelen.
8. Wanneer de crackers zijn afgekoeld kan je ze gemakkelijk in 24 stukken breken. Bewaar ze in een afgesloten bakje (ongeveer een week). Enjoy!

Voedingswaarde per cracker (bij 24 crackers):
85 calorieën
7,4 gram vet
1,2 gram koolhydraten (waarvan 1,2 gram vezels)
3,1 gram eiwit

Geef een reactie