Zalm – Courgette Lasagne

Tijd voor Lasagne!! Deze lasagne met onder andere zalm, courgette en rucola is een stuk meer verantwoord en gezonder dan bijvoorbeeld een lasagne uit de supermarkt! Met maar 250 calorieën per portie (waarvan 23 gram eiwitten!) kan je hier quiltfree van genieten (of twee porties nemen)… Goed vullend, met een lekker Italiaans tintje! Lees snel verder voor het recept!

Wat heb je nodig (voor 4 porties):
– 250 gram zalm (diepvries)
– 50 gram lasagnebladen
– 1 courgette
– 1 tomaat
– 250 gram champignons
– 1 rode ui
– 2 paprika’s
– 100 gram cream cheese light
– 100 gram tomatenpassata
– 60 gram geraspte 30+ kaas
– 1 zakje rucola
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 eetlepel olijfolie
– Peper en zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de courgette over de lengte door in dunne plakken van ongeveer 2-3 mm en leg deze in de oven zodat ze wat zachter worden.
3. Snijd de champignons, ui en paprika in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de groente ongeveer 3-4 minuten op middelhoog vuur. Snijd de zalm in stukjes en bak deze mee voor ongeveer 3 minuten. Blijf goed husselen.
4. Voeg nu de cream cheese light, tomatenpassata en de kruiden toe. Breng het verder op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager en laat het voor 5 minuten pruttelen. Na 5 minuten voeg je de helft van de rucola toe, schep de rucola door je saus.
5. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes.
6. Pak een oven schaal en verdeel de helft van de saus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel nu alle lasagnebladen over de saus tot alle saus bedekt is. Nu neem je de andere helft van de saus en deze verdeel je over de lasagnebladen.
7. Haal de courgetteplakken uit de oven en pak de plakjes tomaat erbij. Je gaat nu om en om de courgette – en tomatenplakjes over de saus leggen (zie foto hieronder).

8. Ten slotte strooi je de geraspte kaas over de lasagne. Schuif de lasagne in de voorverwarmde oven voor 30 minuten op 180 graden Celsius. Wanneer de lasagnebladen gaar zijn (dit kan je checken door met een vork even wat groente aan de kant te schuiven) is de je Zalm- Courgette Lasagne klaar! Haal hem uit de oven en verdeel de rest van de rucola over de lasagne.
Eetsmakelijk!

Voedingswaarden per portie (1/4 deel):
251 calorieën
8 gram vet
18,8 gram koolhydraten (waarvan 3,7 gram vezels)
23,7 gram eiwitten

 

Geef een reactie