Berry Cheesecake

Time to bake a cake. En niet zomaar eentje, maar een lekkere Berry Cheesecake. Er staat al meerdere cheesecake recepten online, zoals deze heerlijke chocolate protein cheesecake, maar deze keer maken we een frisse Berry Cheesecake. Per stuk (1/6e deel) bevat deze cheesecake maar 177 calorieën ! Dat is nog wat anders dan de 500 calorieën die een normale cheesecake al snel aantikt. Deze cheesecake zit boordevol eiwitten en is perfect als post workout snack.
Het maken van de cheesecake duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en hij moet een nachtje in de koelkast, dus je hebt er wel even de tijd voor nodig, maar het werk is het dubbel en dwars waard! Let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– Taartvorm
– 800 gram magere Franse kwark
– 400 gram cream cheese light (Philadelphia)
– 2 scoops vanille eiwitpoeder
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract
– 75 gram verse of diepvries blauwe bessen
– 75 gram  aardbeien
– Stevia (naar eigen smaak)
– Bakpapier & kookspray

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen en aardbeien) in een kom en mix het met een mixer tot een glad ‘beslag’.
3. Snijd 3/4e van de aardbeien in stukjes en spatel deze door je beslag. Voeg ook 3/4e van de blauwe bessen toe en spatel opnieuw alles goed door elkaar.
4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en spray de springvorm in met wat bakspray.
6. Giet het beslag in de springvorm. Snijd de overige aardbeien in plakjes en verdeel deze samen met de rest van de blauwe bessen over je cheesecake. Zet dit in de oven voor 30 min op 160 graden.
7. Na 30 minuten draai je de oven terug tot 100 graden en bak je de cheesecake nog 75 minuten. Als de cheesecake na 75 minuten nog wat nat is van binnen zet hem dan nog voor 15 minuten in de oven.
8. Als de cheesecake gaar is haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen. Laat hem een nachtje in de koelkast staan voordat je hem eet. Bewaar de cheesecake in de koelkast. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per 1/6e deel:
177 calorieën
2,2 gram vet
10,8  gram koolhydraten (waarvan 1,5 gram vezels)
26,7 gram eiwit

Geef een reactie