Bonenburgers

Burgers & fries… Ik denk het bekendste fastfood dat er is. Het is helemaal niet erg om af en toe eens te zondigen met een lekkere vette hap, maar voor alle andere keren is er een oplossing, namelijk bonenburgers! Deze burgers zijn vegetarisch, veganistisch vezelrijk en geheel quiltfree! Eet deze burgers op een volkoren bolletje en/of met deze sperzieboontjesfrietjes en je hebt een healthy version of fastfood! 

Wat heb je nodig (voor zes burgers)?
– 1 pot (240 gram) bonenmix HAK
– 20 gram volkoren paneermeel of havermout
– 1 rode ui
– Verse basilicum
– Italiaanse kruiden
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Haal de bonen uit de pot en laat ze even uitlekken. Snijd ondertussen een rode ui en de basilicum fijn.
2. Doe de bonen, rode ui, basilicum en Italiaanse kruiden in een keukenmachine en laat hem draaien tot het een gladde massa wordt.Foto 26-04-16 18 03 29.jpg
3. Doe het bonenmengsel in een kom en breng het op smaak met peper en zout. Voeg het paneermeel toe en mix het door elkaar.
4. Vorm nu met je handen zes burgers en leg dit op een bord bekleedt met bakpapier. Laat de burgers ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.
6. Vet een pan in met wat kokosolie, olijfolie of kookspray. Zet de pan op middelhoog vuur.
7. Bak de bonenburgers ongeveer 3-4 minuten per kant. That’s it!

Voedingswaarden per burger (bij zes burgers):
52 calorieën
0,5 gram vet
6,3 gram koolhydraten (waarvan 4 gram vezels)
3,4 gram eiwitten

Geef een reactie