Gevulde paprika & portabella

Deze gevulde paprika & portabella met een Italiaans tintje zijn makkelijk te maken, gezond, vullend en erg lekker! Gebruik gewoon wat je aan groente in huis hebt voor de vulling en eventueel kan je er mager rundergehakt aan toevoegen voor de vleeseters! Easy as that! Deze toppers zullen niet snel vervelen. Lees snel verder voor het recept!

Wat heb je nodig (voor 1 à 2 personen)?
– 1 paprika
– 1 portabella
– 50 gram zilvervliesrijst of quinoa
– 100 gram courgette
– 100 gram champignons
– 60 gram mozzarella light
– 1 handje spinazie
– 1 teentje knoflook
– 3 eetlepels tomato frito (tomatenblokjes)
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Kook de zilvervliesrijst of quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven.
3. Snijd de courgette, champignons en de knoflook in kleine stukjes.
4. Verhit een theelepel olijfolie in een pan en bak de gesneden groente ongeveer 5-6 minuten. Voeg de laatste twee minuten de spinazie toe.
5. Haal de stengel van de paprika en snijd het bovenste deel ervan af, zodat het een ‘bakje’ wordt. Leg de paprika vervolgens in een ovenschaal, samen met de portabella en schep ze vol met het groentemengsel.
6. Verdeel de mozzarella over de paprika en portabella, zet ze vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
7. Haal de paprika en portabella uit de oven en serveer ze. Lekker met een groene salade!

Voedingswaarden per persoon (het hele recept):
428 calorieën
8 gram vet
56 gram koolhydraten (waarvan 13 gram vezels)
32 gram eitwitten

Foto 01-10-15 17 29 11 (1)
Gevulde paprika en portabella.

2 thoughts

  1. Ik ben bezig met dit recept: bij stap 3 staan lenteuitjes die in de ingrediëntenlijst niet terug komen, terwijl in de ingrediëntenlijst een handje spinazie staat. Welke klopt?

    1. Hoi Kirsten. Je hebt helemaal gelijk! Het handje spinazie klopt. Ik zal het meteen aanpassen! Sorry, ik hoop dat het recept toch lekker is geworden! Liefs, Jolien

Geef een reactie