Gevulde pompoen

Het pompoenseizoen is helaas bijna ten einde… Maar toch nog een receptje met deze oranje rakker; gepofte en gevulde pompoen. Een lekker en goed vullend gerecht, maar toch laag in calorieën. De pompoen en cannellinibonen in dit recept zitten boordevol vezels, met dit recept krijg je 15 gram vezels binnen. Vezels zijn erg goed voor de spijsvertering en zorgen voor een lang verzadigd gevoel/ Soooo let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 1 kleine flespompoen (600 gram)
– 1 blikje cannellini bonen (250 gram)
– 1/2 courgette
– 1 puntpaprika
– 3 bosuitjes
– 2 augurken
– 8 cherrytomaatjes
– 30 gram geraspte 30+ kaas
– Verse basilicum
– 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
2. Snijd de pompoen over de lengte doormidden en haal met een lepel de pitjes eruit.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en sprinkel wat olijfolie over beide helften van de pompoen.  Leg ze nu met het vruchtvlees naar beneden op de bakplaat en zet ze in de oven voor 1 uur.
4. Ondertussen maken we alvast de vulling. Snijd de courgette, puntpaprika, bosui, augurk en cherrytomaatjes in kleine (gelijke) stukjes. Laat de bonen uitlekken en voeg deze toe aan de rest van de groentes.
5. Snijd de basilicum en voeg dit samen met 1 theelepel extra vierge olijfolie toe aan het groente-bonen mengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de vulling nu even staan.
6. Haal de pompoen na een uur uit de oven. Draai ze om en check of het vruchtvlees zacht is geworden (als het nog hard is, zet je ze terug in de oven totdat het vruchtvlees zacht is). Is het vruchtvlees zacht geworden? Pak dan de (gerookte) paprikapoeder en verdeel dit over het vruchtvlees, vervolgens verdeel je ook de geraspte kaas over de twee helften. Zet de pompoen helften, nu met het vruchtvlees naar boven, weer terug in de oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is.
7. Als de kaas gesmolten is haal je de pompoen uit de oven en is het tijd om de borden op te maken! Leg op elk bord één pompoenhelft en vul deze met de groente-bonen vulling. Done!

That’s it! Een lekker, low calorie, vegetarisch recept.

Voedingswaarden per portie:
320 calorieën
19 gram eiwitten
45 gram koolhydraten (waarvan 15 gram vezels)
5 gram vet

Geef een reactie