Groene Groentecurry

Een curry is een soort verzamelnaam voor allerlei gekruide gerechten die veel voorkomen in Aziatische landen, maar ook in Nederland komen we deze gerechten steeds vaker tegen. Je kunt met een curry echt alle kanten op; je kunt er allerlei groentes doorheen doen, vis, vlees, kip of, zoals in dit gerecht, tofu! Een lekkere curry met groene groenten en tofu.

Daarnaast ook een bijgerechtje, een pappadum. Een pappadum is een traditioneel Indiase snack gemaakt van linzenmeel. Je doet er eentje voor een minuut in de magnetron en je hebt een lekkere, luchtige cracker met maar 28 calorieën per stuk! Ze zijn ook erg lekker gewoon als tussendoortje overdag met wat hüttenkase. Je kunt ze gewoon in de meeste supermarkten kopen bij de andere Indiase producten. So, let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 100 gram zilvervliesrijst
– 1/2 courgette
– 1 ui
– 150 gram sugar snaps
– 1 prei
– 6 champignons
– 200 gram tofu
– 1/2 blikje (200 mL) kokosmelk (Valle del Sole)
– 2 pappadums (Patak’s Pappadums)
– 1 handje verse koriander
– 4 theelepels kerriepoeder
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Peper & zout
Eventueel: sojasaus op tafel

Hoe maak je het?
1. Kook de zilvervliesrijst gaat zoals de verpakking aangeeft.
2. Snijd de ui, courgette, champignons en tofu in stukjes en snijd de koriander fijn
3. Verhit wat kokosolie of olijfolie in een wokpan en bak de ui ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de kerriepoeder, knoflookpoeder en koriander toe en bak dit 1 minuut mee.
4. Voeg nu de tofu toe en bak dit 2-3 minuten mee met het ui en de kruiden. Vervolgens voeg je de courgette, sugar snaps, prei en champignons toe en deze bak je ook 2-3 minuten mee met de rest.
5. Schenk nu de kokosmelk bij de groenten en tofu en breng het geheel aan de kook. Als het kookt draai je het vuur terug en laat je het 7-10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Breng het geheel zelf op smaak met peper en zout.
6. Bereid de pappadums in de magnetron, leg één pappadum op een bord en doe hem 1 minuut in de magnetron op 900 Watt. Herhaal dit vervolgens met de tweede.
7. Schep de zilvervliesrijst in twee (diepe)borden en verdeel de groene groentecurry over de rijst. Breek de papadum over de curry en strooi nog wat koriander eroverheen.
Serveren maar! Zet eventueel wat sojasaus op tafel!Foto 24-05-16 17 59 28

Voedingswaarden per portie:
444 calorieën
14 gram vet
57 gram koolhydraten
(waarvan 11 gram vezels)
24 gram eiwitten

One thought

Geef een reactie